Gem - Studio Duo | ArchiPro

This beachfront renovation transformed a home that had been partially renovated previously into a beautiful, relaxing holiday home for a couple, their adult children and ten grandchildren.

Beachside homes with a northerly aspect are rare on the Central Coast. But this house at Pearl Beach has even more to offer: facing north, it sits behind a headland that keeps the often stiff easterly winds at bay and protects the beach, making it a perfect place for a swim in calm ocean waters. It is one of just six houses in the area that have this perfect trifecta of location, orientation and protection. From the moment you enter through the gates, this transformed space is all about genuine materials and texture. The filetti cobblestone driveway is planted with soft mounds in playful hopscotch to the front door. We were approached by the client to convert this hit and miss renovation into a harmonious space, fit for the whole family. With new floors and finishes throughout, we transformed the house into a family oasis. A quiet getaway with spaces and moments for the whole family.

Wasted larders and passageways were adapted to provide the extra space needed for a Kosher kitchen. 7 A new sleepout space that can sleep more than 6 children in custom bunk beds was created with its own sitting room complete with an imported giant scrabble board. Safety was also key with a pool gate latch and brass mesh keeping the littlest grandchildren from wandering down to the water. The clients have repeatedly remarked on their happiness at the end result, a quiet place to get away from it all.

Publications
Hunter & Coastal Lifestyle Summer 2020

Photography: Mike Bell - Raw Life Studios

Message pro
Visit website
Contact details