Harts Parade House, Hawthorn East - Chan Architecture | ArchiPro

Harts Parade House, Hawthorn East

This project is a single-storey rear extension to a single-fronted Victorian terrace house in Hawthorn East. The brief was to maintain the first three bedrooms, add two bathrooms, and new light-filled living space at the rear.

Our response was to locate the two bathrooms within a timber-lined ‘black box’ which provided visual separation between the old part of the house and the new. The other challenge was how to bring in natural light into the main living spaces, which was done by angling the ceiling over the black boxes, allowing north light via highlight windows into the kitchen. The spaces were also punctuated by lower-height windows which allowed for framed green views, which were balanced by the natural timbers and restrained colour palette.

Photography: Tatjana Plitt Photography

Message pro
Visit website
Contact details