Collaroy 04 - Watershed Architects | ArchiPro

NEW RESIDENCE

A finely crafted building that provides a functional and beautiful home for a young family. Off-form concrete walls and polished floor, masonry “reverse brick” walls and roof gardens provide excellent thermal mass. A double height void to the living space and louvre windows throughout give ample cross-ventilation and opportunity for passive heating and cooling. The home is planned with living spaces on the ground floor adjoining outdoor areas for play and entertainment. Adjustable louvre blinds around the double height outdoor living area give protection form the afternoon sun. Bedrooms and a further living space are on the upper level, looking out over roof gardens to the front and rear of the property.

Completed: June 2021

Photography by Simon Whitbread Photography

Message pro
Visit website
Contact details